Datavalidering

De data, der lægger til grund for opgørelserne, er skabt med et administrativt formål, hvilket i nogen grad kan begrænse deres statistiske anvendelighed. Eksempelvis er betydningen af, om en lønudbetaling er registreret for juni eller december, formentlig meget mindre i en skattemæssig kontekst, end det er i en statistisk. Som følge heraf er det helt afgørende for opgørelsernes kvalitet, at der foretages en omfattende datavalidering.

 

I månedsspecifikationerne er det ikke muligt at afgøre, om en registrering vedrører løn for arbejde, eller om der er tale om en ikke-beskæftigelses­relateret udbetaling. Derfor er der ved brug af Grønlands Statistiks register over kommunale udbetalinger af indkomsterstattende ydelser lavet en kortlægning af modtagere af disse ydelser på månedsplan. Udbetalinger til disse personer er efterfølgende frasorteret månedsspecifikationer knyttet til kommunerne.

 

Samme problematik gør sig gældende i andre brancher, der også udbetaler ikke-beskæftigelsesrelateret A-indkomst. Det må antages, at beskæftigelsen er minimal i forhold til antallet af ikke-beskæftigede personer, der modtager ydelser fra disse brancher, hvorfor beskæftigede i pensionskasser samt syge- og livsforsikringsvirksomheder helt udeladt i statistikken.

 

Ekstraordinære udbetalinger, der hidrører beskæftigelse i en flermåneders periode – eksempelvis feriepenge og særlige bonusordninger – er der brugt en del ressourcer på at få identificeret, og de er efterfølgende blevet fordelt ud på alle aktive måneder for den pågældende ansættelse i det pågældende år.