Økonomi

I perioden 2012-2015 har Grønlands Statistik hvert år realiseret et mindre-forbrug i størrelsesordenen 1 mio. kr. Mindreforbruget er en konsekvens af, at udfordringer med at rekruttere kvalificeret personale i højere grad end bevillingsniveauet har været en flaskehals i forhold til ambitionerne om forbedringer af eksisterende statistikker og start af nye statistikker.

 

Forudsat rekrutteringssituationen forbedres kan en del af de initiativer, der oplistes i ovenstående afsnit 3 - i løbet af en årrække - indarbejdes i Grønlands Statistiks årlige arbejdsprogrammer indenfor de nuværende bevillingsrammer. Nogle af de nye statistikområder vurderes dog at være så ressourcekrævende, at det forudsætter, at Grønlands Statistik tilføres øgede bevillinger i de kommende bevillingslove. En tilførsel af en tilstrækkelig bevillingsramme og rekruttering af det rigtige personale er en nødvendig, men på mange områder ikke en tilstrækkelig forudsætning. Grønlands Statistik er således på mange områder afhængig af, at der foreligger systematiske og ensartede registreringer som grundlag for statistikkerne.

 

Nedenstående tabel grupperer udviklingsopgaverne fra ovennævnte afsnit 3. For at opgaverne i gruppe 2 og 3 kan løftes med tilstrækkelig kvalitet, forudsætter det et forpligtende samarbejde med andre myndigheder og organisationer. Opgaverne i afsnit 3 forudsætter desuden, at Grønlands Statistik tilføres øgede bevillinger.

 

Område

Samarbejde

1. Intern udvikling

Statistikområder, som kan løses indenfor de nuværende bevillingsrammer, og hvor der samtidig ikke er væsentlige problemer med indberetninger

Ressourceopgørelse institutioner

Økonomisk udsatte (Udgives senere i 2016)

Ungemålgruppen (Er udgivet i 2016)

Opgørelse af indvandrere

Krydstogtpassagerer (Er udgivet i 2015)

Konjunkturstatistik (Er udgivet i 2015)

Forbedring af socialstatistikkerne (Er udgivet i 2015)

Forbedring af Nationalregnskab

Betalingsbalance

Offentlige nøgletal (Er udgivet i 2015)

Kriminalitetsstatistik (udgives senere i 2016)

2. Forudsætter kvalitetsløft i indberetninger

Statistikområder, som ikke kan udgives med den nødvendige kvalitet uden samarbejde med de institutioner, der indberetter.

Udenlandsk arbejdskraft 

Udlændingestyrelsen/ Dep. For Arbejdsmarked

Matchgrupper for arbejdssøgende

Kommunerne/ Dep. For Arbejdsmarked

Børn anbragt udenfor hjemmet

Kommunerne/ Dep. For Social anliggender

Handicappede

Kommunerne/ Dep. For Social anliggender

3. Forudsætter kvalitetsløft i indberetninger og øgede bevillinger

 

Statistikområder, som ikke kan udgives med den nødvendige kvalitet uden samarbejde med de institutioner, der indberetter. Samtidig er der tale om udvikling i et omfang, der forudsætter, at Grønlands Statistik tilføres yderligere bevillinger.

 

Efteruddannelse

Kommunerne/ Dep. For Arbejdsmarked

Boliger

Grunddataprogrammet

Lønstatistik

Der er pt. kun data for det offentlige