Forord

Med nærværende publikation udgiver Grønlands Statistik for femte gang tidsserier for det produktionsbaserede nationalregnskab. Det er nu muligt at beskrive den økonomiske udvikling i Grønland i perioden 2003-2014.

 

Publikationen indeholder detaljerede tal for årene 2005-2012 og mindre detaljerede foreløbige tal for årene 2013 og 2014.

 

Nationalregnskabet giver et helhedsbillede af den Grønlandske økonomi ved at vise tilgangen af varer og tjenesteydelser gennem produktion og import frem til den endelige anvendelse til forbrug, investering og eksport.

 

Nationalregnskabet bygger på FN’s internationalt vedtagne retningslinjer, hvilket gør det muligt at sammenligne den grønlandske økonomi med andre lande.

 

Publikationen indeholder en lang række summariske tabeller. Det fuldstændige talmateriale til nationalregnskabet findes i Grønlands Statistiks Statistikbank på www.stat.gl.

 

I 2016 bliver der udarbejdet endelige tal for 2013 og foreløbige tal for 2014 og 2015. Desuden bliver nationalregnskabet suppleret med udgivelse af en publikation, der vedrører en Input-output tabel for 2012.

 

Nationalregnskabet er udarbejdet af Grønlands Statistik i tæt samarbejde med nationalregnskabsafdelingen i Danmarks Statistik. Grønlands Statistik vil gerne rette en særlig tak til Søren Henri Larsen fra Danmarks Statistik.

 

Grønlands Statistik, november 2015

 

 

Anders Blaabjerg

Statistikchef