Fejlkilder

Dækningsgraden for lønudtrækket er påvirket af at der er enkelte manglende institutioner i forhold til definitionen af sektoren Offentlig forvaltning og service (Selvstyret og kommunerne). De ansatte i de manglende institutioner medfører, at dækningsgraden er på ca. 99 % i forhold til en samlede fuldstændig opgørelse. Det er således vurderet, at der på grund af dataudtrækkets begrænsninger mangler ca. 43 fuldtidsbeskæftigede i forhold til en komplet opgørelse. Det vil fremover blive undersøgt, om det vil være er muligt at få de manglende institutioner med.

 

Lønreguleringer er en mulig fejlkilde. Fejlkilden er reduceret i denne opgørelse, hvilket dog betyder, at data for et kvartal først kan anses som endeligt, når det 4. kvartal er afsluttet for perioden året efter. Opgørelsen for et kvartal vil således være en foreløbig opgørelse, der først bliver afsluttet efter, at der er sket mulige reguleringer i det efterfølgende år.  

 

Alle opgørelser er udarbejdet ud fra lønsystemet, hvor der kan være regnskabsmæssig bogføring efterfølgende, der ikke nødvendigvis bliver medtaget i dataudtrækket. Det forventes dog, at disse fejlkilder er relativt begrænsede, og de har primært betydning for opgørelserne efter den funktionelle opdeling og regnskabsmæssige formålsopdeling af ansatte.

 

Der er for både de månedslønnede og de timelønnede mulighed for kvartalsvis sæsonvariation. Der er dog ikke foretaget sæsonkorrektion af data.

 

Offentliggørelsestidspunkt

En årlig opgørelse med kvartalsvis opdeling af ansatte, forventes at ske i juni måned, hvilket dog afhænger af om den nødvendige data bliver modtaget rettidigt.

 


Opdaterede tabeller i Statistikbanken

Henvisning til Statistikbanken

Offentligt ansatte

http://bank.stat.gl/OFDOA1

Offentligt ansatte funktionelt fordelt efter sektor og kvartal

http://bank.stat.gl/OFDOA2

Offentligt ansatte efter aflønningsform, lønmodtagergruppe, sektor og kvartal

http://bank.stat.gl/OFDOA3

Offentligt ansatte fordelt efter regnskabsopdeling, sektor, tid og kvartal

http://bank.stat.gl/OFDOA4

Offentligt ansatte efter arbejdsfunktion, køn, sektor (2 grp.), distrikter, tid og kvartal

http://bank.stat.gl/OFDOA5

Offentligt ansatte fordelt efter overenskomstgrupper, sektor, tid og kvartal

http://bank.stat.gl/OFDOA6

Offentligt ansatte fordelt efter overenskomstgrupper, sektor (2 grp), distrikter, tid og kvartal