Fangster

Oplysning om fangster stammer fra årsskemaet, der udfyldes af den enkelte fanger. Det er et krav, at fangeren udfylder og indsender årsskemaet til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug inden udstedelsen af et nyt jagtbevis. Af Tabel 11 fremgår det, at 73 pct. af bevisindehaverne i 2010 indsendte årsskemaet. Ved fangst af isbjørn, finhval, grønlandshval, vågehval, narhval, hvidhval, hvalros, rensdyr og moskusokse skal licenshaveren desuden udfylde et særmeldingsskema.

 

Sælerne er det hyppigst fangede dyr. I 2010 blev der fanget 107.494 sæler. Hovedparten af de nedlagte sæler er ringsæler (netsider) og grønlandssæler (blåsider og sortsider). I 2010 blev der fanget 44.661 ringsæler og 60.020 grønlandssæler, jævnfør Tabel 12.

 

Figur 1

Fangst af små hvaler

Anm.: Tallene for 2010 er foreløbige. Fangstdata for nar- og hvidhval kan ikke direkte sammenlignes med kvoter. Fangsttallene inkluderer Østgrønland, hvor fangsten ikke er kvoteret. Fangsttallene følger desuden kalenderåret, ikke kvoteåret.

Kilde: Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug

 

Antallet af nedlagte marsvin er steget markant gennem de sidste ti år. Antallet af nedlagte nar- og hvidhvaler er faldet. Fangsten af forskellige arter gennem de seneste 6 år fremgår af Tabel 12.

 

Antallet af nedlagte isbjørne har været stigende indtil 2003 og har været faldende siden, jævnfør Tabel 12. Isbjørnejagt har været kvoteret siden 2006. De fleste isbjørne fanges i Nord- og Nordøstgrønland, jævnfør Tabel 13.