Formål

Formålet med denne statistik er at måle andelen af studerende der gennemfører en akademisk bacheloruddannelse, som fortsætter i og gennemfører en kandidatuddannelse indenfor 1-10 år.

 

Datagrundlag

Statistikken er lavet på baggrund af de eksisterende registre, som ligger til grund for statistikken over gennemførte uddannelsesforløb, påbegyndte uddannelsesforløb og aktive studerende for perioden 2003 og frem.

Statistikken dækker kun de akademiske bacheloruddannelser, og professionsbachelorer er derfor ikke inkluderet i datagrundlaget.

 

Metode

De studerende, som har gennemført en akademisk bacheloruddannelse, sammenkøres for de efterfølgende 1-10 år efter slutåret med registrene over påbegyndte uddannelsesforløb, gennemførte uddannelsesforløb og aktive studerende.

 

For hvert år får de studerende en status, der angiver, om de er aktive på en kandidatuddannelse, eller om de har gennemført uddannelsen i ét af de forudgående kalenderår. Personer, som efter bacheloren har påbegyndt en kandidat, men ikke er registreret som værende aktive eller har gennemført uddannelsen, får statussen ”afbrudt”.  De personer, som ikke er påbegyndt en kandidat efter bacheloren, får statussen ”ej påbegyndt”.

 

Statustidspunkt

Angiver det antal år efter en gennemført bacheloruddannelse, hvor uddannelsesstatus opgøres pr. 31. december.

 

Uddannelsesniveau

Uddannelsesniveauet klassificeres efter International Standard Classification of Education (ISCED) 2011. Grønlands Statistik har udgivet en uddannelsesnomenklatur, der gør det muligt at se præcis, hvilke uddannelser, der indgår i et givet uddannelsesområde eller ISCED-kategori. Nomenklaturen kan findes på www.stat.gl under Uddannelse. Klik på den seneste publikation og derefter på Metode.

 

Uddannelsesstatus

Angiver personens uddannelsesstatus ultimo året på det valgte statustidspunkt. Uddannelsesstatussen er opgjort i følgende rækkefølge:

 

·         aktiv i uddannelse

·         gennemført uddannelse

·         afbrudt uddannelse

·         ej påbegyndt uddannelse

 

Opgørelse

Statistikken over overgangen fra akademisk bacheloruddannelse til kandidat opgøres som antallet af personer, som er aktiv, har gennemført, afbrudt eller ikke er påbegyndt en uddannelse 1-10 år efter, at de har gennemført en gymnasial uddannelse.

 

Tabellerne opgøres efter køn.

 

Begrænsninger og faldgruber

I statussen ”afbrudt” indgår også studerende under orlov.

 

Statistikken tager udgangspunkt i personer, som har gennemført en akademisk bachelor, og undervejs har modtaget støtte og/eller særydelser fra det grønlandske uddannelsesstøttesystem. De personer, som efterfølgende tager en uddannelse uden om dette, vil indgå med statussen ”ej påbegyndt uddannelse”.