Metode

Populationen er personer født i Grønland og bosiddende i Danmark, og er baseret på CPR-registeret ved Danmarks Statistik. Arbejdet er foregået ved Forskningsservice ved Danmarks Statistik. Beskrivelse af metoden for de enkelte tabeller kan findes ved Danmarks Statistik.

 

Tilknytning

Tilknytning er en opdeling efter forældrenes fødested. Forældrenes fødested er opgjort som født i Grønland, født uden for Grønland og uoplyst.  Folkeregistret blev indført i Grønland i 1972. Derfor kan grønlandske forældres fødested være uoplyst hvis de er døde før 1972. Dette gør at tilknytningen for de fleste personer over 50 er ”begge forældres fødested uoplyst”. En stor del af disse forældre vil nok være født i Grønland.

Tilknytningen er forbedret ved at forældre med fødested uoplyst er sammenkørt med data fra Grønlands Statistik for vandringer til og fra Grønland, hvor der er medtaget forældrenes fødested.

 

Sammenhængende periode i Danmark

Ved flytning til Danmark vil en person først være med i befolkningsregistret ved Danmark Statistik året efter. Første gang en person er med befolkningsregistret ved Danmark Statistik opgøres som 1 år. Herefter tælles antal sammenhængende år i Danmark.

 

Diskretionshensyn

For tabeller i statistikbanken er oplysninger hvor der er taget diskretionshensyn markeret med ”..”. Men de indgår i totaler. Der kan være foretaget diskretionshensyn på totaler også.