Godsmængder

Der sker mindre revidering af godsmængderne til og fra Grønland med en periode på 1 år tilbage i tiden. Dette sker på grund af ændring i modtaget tal.

Godmængderne for 1 og 2 år tilbage er således foreløbige tal.

 

Anlægs- og renoveringsfonden.

Det seneste kalender år er en foreløbigt opgørelse, der kan ske mindre revideringer at tidligere måneder ved årsafslutningen.

 

Løbende priser og faste priser (nominelle priser/realpriser).

Dataserierne i værdi er ikke blevet korrigeret for inflation. Konjunkturstatistikken bliver kun vist i løbende priser. Udviklingen i en tidsserie i fastepriser vil normalt medføre at væksten er lavere.

 

Afregning af indkomstskatter

Der kan være usikkerhed i forhold til en periodevis forskydning af afregningen. Den månedlige indberetningsafregning fra selskaber eller institutioner til skattestyrelsen kan af forskellige årsager have uregelmæssigheder, hvilket medfører at der kan ske periodevis forskydning af afregningen, for eksempel på grund af for sent afleverede afregninger.

 

På grund af den benyttede periodisering, og at feriepenge for et indkomstår typisk bliver afregnet i den periode som Skattestyrelsen kalder periode 15 i et regnskabsår, vil feriepenge i denne opgørelse blive opgjort som afregnet i 1. kvartal det efterfølgende år.

 

Indførsels- og stempelafgifter.

Det kan ske at der kan komme periodevis store udsving, som ikke har sæsonmæssige årsager. Årsagen er at en enkelt køber, kan købe store partier i et kvartal til lager, og det kan påvirke ændringerne i forhold til året før.

 

Anlægs og renoveringsfonden

Der er mulighed for at den afsluttende kontering for anlægsfonden ikke kommer med i udtrækket der er modtaget fra DcR. Det vil sige at der kan være uoverensstemmelse mellem opgørelsen til denne konjunkturstatistik og redegørelse for anlægs og renoveringsfonden.