Metode

Kommuner og distrikter

Den 1. januar 2009 blev de 18 gamle kommuner lagt sammen til fire store kommuner. Denne publikation for 2010 følger den nye kommuneinddeling, men benytter de gamle kommuner som distrikter i de nye kommuner. Sammenhængen mellem de to inddelinger ses i Oversigt 9.

 

Oversigt 9

Kommuner og distrikter

Kommune

Kommune
Kujalleq

Kommuneqarfik
Sermersooq

Qeqqata
Kommunia

Qaasuitsup Kommunia

Distrikt

Nanortalik

Qaqortoq

Narsaq

Ivittuut

Paamiut

Nuuk

Tasiilaq

Illoqqortoormiut

Maniitsoq

Sisimiut

Kangaatsiaq

Aasiaat

Qasigiannguit

Ilulissat

Qeqertarsuaq

Uummannaq

Upernavik

Qaanaaq

 

Uoverensstemmelse mellem kommunale og landsdækkende tal

I en række tabeller er summen af antal modtagere i kommunerne ikke lig med antal modtagere i hele landet. Det skyldes, at enkelte modtagere har fået den samme ydelse i mere end én kommune. De indgår derfor i opgørelse over antal modtagere i hver af de ydelsesgivende kommuner, men de indgår kun én gang i opgørelsen på landsplan.

 

Der kan være mindre forskel mellem udbetalte beløb for hele landet og summen af udbetale beløb på kommunerne. En person der for en given ydelse har en positiv ydelsessaldo i en kommune og en negativ ydelsessaldo i en anden kommune, vil i landsopgørelsen blive medregnet med nettoydelsessaldoen. I de kommunale opgørelser vil personen kun medtælle i den kommune, hvor han har en positiv ydelsessaldo.

 

Børnetillæg

Både alderspensionister og førtidspensionister der har forsørgelsespligt for børn under 18 år kan modtage et børnetillæg. Tillægget kan være registreret på enten barnet eller den voksnes personnummer. Antal modtager af børnetillæg i nærværende statistik dækker således både børn og voksne, herunder voksne der modtager tillæg for mere end et barn.