Lovgrundlag

Nedenfor følger en kort gennemgang af lovgrundlaget for alders- og førtidspension. For yderligere oplysninger henvises der til Departementet for Social Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen på Selvstyrets hjemmeside, http://naalakkersuisut.gl, hvor der findes en liste over gældende lovgivning på det sociale område og hvor der er mulighed for at se og downloade forordninger, bekendtgørelser m.v.

 

Alderspension

Lovgrundlag: Inatsisartutlov nr.20 af 23.november 2015 om alderspension med efterfølgende korrektioner.

Fra 2010-2016 kunne personer, der var fyldt 65 år, tilkendes alderspension. Fra 1.januar 2017 er denne aldersgrænse hævet til 66 år. Fra 1.januar 2021 hæves aldersgrænsen til 67 år.

 

Førtidspension

Lovgrundlag: Inatsisartutlov nr.40 af 9.december 2015 om førtidspension med efterfølgende korrektioner. Førtidspension kan tilkendes personer, hvis erhvervsevne er varigt nedsat af fysiske, psykiske og/eller sociale årsager. Førtidspension kan tilkendes personer, som er fyldt 18 år, men som endnu ikke er fyldt 65 år. Ligeledes kan personer, som endnu ikke er fyldt 18 år tilkendes førtidspension, når ansøgeren har forsørgelsespligt over for ægtefælle, registreret partner eller barn. Desuden kan en person midlertidigt tilkendes førtidspension, hvis der ikke lokalt findes rimeligt indtægtsgivende beskæftigelse.